Binnenland

Oranje verliest kansloos van Frankrijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje verliest kansloos van Frankrijk

[NOS] Het Nederlands elftal heeft in Saint-Denis kansloos met 4-0 verloren van een superieur Frankrijk. De kans dat het Nederlands elftal zich nog plaatst voor het WK van komend jaar is na een nieuwe nederlaag in de kwalificatiereeks nog kleiner geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Les Bleus kwam na minder dan een kwartier verdiend op 1-0 dankzij Antoine Griezmann. De spits sneed na een simpele één-twee met Olivier Giroud ongestoord door de as, waarna keeper Jasper Cillessen zich liet foppen met een bal door de benen.

Frankrijk had via Paul Pogba en Layvin Kurzawa kansen op meer, maar verzuimde het overwicht te bekronen met meer goals. Nederland kwam in de eerste helft niet verder dan een afzwaaier van Georginio Wijnaldum.

Rood Strootman

Bondscoach Dick Advocaat wisselde in de rust Wesley Sneijder voor Tonny Vilhena, maar dat had nauwelijks effect. Na een rode kaart voor Kevin Strootman (twee keer geel), creëerde Oranje zowaar een kans. Arjen Robben kon vrij inkoppen na een afgemeten voorzet van Quincy Promes, maar de aanvoerder raakte de bal helemaal verkeerd.

Kort daarvoor voorkwam Cillessen onheil bij een inzet van Pogba, maar even later zorgde uitblinker Thomas Lemar met een schitterend schot toch voor 2-0. Niet lang daarna maakte Lemar zijn tweede, nadat drie spelers van Frankrijk vrije doortocht kregen richting het Nederlandse doelgebied. In blessuretijd raakte Robben nog de lat, waarna invaller Kylian Mbappé de afstraffing met het vierde Franse doelpunt compleet maakte.

Oranje vierde

Nederland staat nu vierde in de poule, op zes punten van koploper Frankrijk. Zweden heeft drie punten meer en Bulgarije twee. Als Nederland de resterende drie duels wint kan het alsnog als tweede eindigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie