appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nederland loopt voorop in elektrisch busvervoer

NOS
maandag 5 juni 2017 | NOS | Redactie

Nederland zit wereldwijd in de voorhoede met elektrische bussen in het openbaar vervoer. Over twee jaar rijden er bijna 300 rond in Nederland. Dat is drie keer zoveel als nu. 

Op dit moment rijden de meeste elektrische bussen in Eindhoven bij Connexxion-dochter Hermes. 43 zijn het er. Daarnaast rijden er nog 35 op Schiphol en 6 op Schiermonnikoog. Eind dit jaar komen er nog honderd bij in de regio Haarlem-Schiphol. En volgend jaar nog eens ruim 80 in de regio rondom Alkmaar. In totaal rijden er 5000 ov-bussen in Nederland. 

Het gros van de elektrische bussen wordt door vervoerder Connexxion op de weg gezet. Het busbedrijf investeert honderden miljoenen euro's in elektrisch vervoer.

Een groepje chauffeurs kreeg vorige week al les bij dochterbedrijf Hermes in Eindhoven. Dat is met 43 elektrische bussen nu de grootste elektrische busoverstapplaats van ons land. 

Wijnand Veeneman, hoogleraar Openbaar Vervoer aan de TU Delft

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1