Binnenland

Gretig Oranje walst over slap Ivoorkust heen

2. Gretig Oranje walst over slap Ivoorkust heen

[NOS] Het Nederlands elftal heeft na de 2-1 overwinning op Marokko ook zijn tweede oefenduel in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Luxemburg gewonnen. In De Kuip werd Ivoorkust met 5-0 verslagen.

Oranje, dat in vergelijking met het duel in Marokko acht nieuwe namen telde, ging goed van start. Steeds werd vroeg druk gezet en in balbezit werd de aanval gezocht. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op, maar het werd wel 1-0: Joel Veltman kopte uit een hoekschop raak.

Ivoorkust werd wat sterker, maar nadat doelman Badra Ali Sangaré Vincent Janssen tegen de grond had gewerkt, scoorde Arjen Robben vanaf elf meter. Nog voor rust tikte Veltman op aangeven van Robben de 3-0 binnen.

(bron: ANP)

Record Sneijder

De Ivoriaanse defensie liet steeds weer steekjes vallen en waren Robben en vooral Janssen scherper geweest, dan was het na rust al snel 4-0 of 5-0 geweest.

Doordat de Afrikanen ook offensief niet erg geïnspireerd meer leken, was het aan Oranje om een beetje sjeu in het duel te houden. Met af en toe een mooie actie en een vlotte aanval lukte dat prima. Zo trof Memphis Depay de lat, waarna Davy Klaassen even later de 4-0 binnen schoof.

Meteen daarna viel Sneijder in voor z'n 130ste interland, een ​evenaring van het recordvan Edwin van der Sar. Oranje liet niet af en kort voordat hij door Bas Dost werd vervangen, pikte Janssen uit de rebound toch nog zijn doelpuntje mee: 5-0.