appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend
STER Advertentie

Britse premier Cameron kondigt aftreden aan

ANP
vrijdag 24 juni 2016 | NPO Radio 1 | NPO Radio 1

De Britse premier Cameron heeft zijn aftreden aangekondigd na het referendum over het EU-lidmaatschap. Hij blijft nog een aantal maanden aan. In oktober moet een nieuwe premier komen.

Groot-BrittanniĆ« koos gisteren in het referendum voor vertrek uit de Europese Unie, de zogeheten brexit. Cameron vindt zichzelf niet de man die dat proces van begin tot eind moet begeleiden, zei hij. "Ik heb deze campagne op de enige mogelijke manier gevoeld. Hoofd, hart en geest. Maar de Britten hebben duidelijk gekozen een ander pad gekozen. Land heeft vers leiderschap nodig."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hier naar zijn toespraak:

Luister vandaag naar NPO Radio 1 voor de laatste ontwikkelingen over de brexit. Ook de stelling van Stand.nl gaat over de brexit.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1