appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Meerderheid Britten kiest voor brexit

ANP
vrijdag 24 juni 2016 | RAD1 | NPO Radio 1

De bevolking van Groot-Brittannië heeft gestemd en de uitslag is duidelijk: leave. Het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie loopt nu uit op een brexit.

Laatste nieuws: Britse premier Cameron kondigt aftreden aan

De eerste reacties zijn inmiddels binnen. Uit het Europees Parlement komen overwegend teleurgestelde reacties:

Zo noemt europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) het "een gitzwarte dag". Kamerlid Kees Verhoeven van D66: "Zowel Groot-Brittannië als Europa komt hier verzwakt uit, we moeten nu alles op alles zetten om de EU te versterken en te democratiseren. "

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alles over de uitslag en de gevolgen hoor je vandaag bij NPO Radio 1.  De hele dag staan we stil bij de uitslag van het referendum, winnaars en verliezers komen aan het woord.

Ook kijken we naar wat de beurzen doen. De Britse pond is al flink gekelderd en de verwachting is dat de beurzen ook een slechte dag hebben.

Gasten

Vanochtend schuiven Emile Roemer (SP), Kees Verhoeven (D66) en Ben Verwaayen (oud-topman British Telecom) aan. Na het middaguur praten we over de uitslag met Boris van der Ham (voormalig D66-Kamerlid) en Jacco de Boer (landelijk bestuurder CDA).

Meer lezen over het EU-referendum?

 

En verder vandaag op NPO Radio 1...

Op het EK voetbal wordt vandaag niet gespeeld maar andere sporten zijn er wel. Zo volgen we de vrije training voor de TT in Assen, zijn we vanmiddag bij de NK Wielrennen voor vrouwen en er is paardensport: de CHIO Rotterdam Landenwedstrijd. 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1