appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Feit of fictie: kan Trump het klimaat manipuleren?

ANP
dinsdag 28 maart 2017 | AVROTROS | Lammert de Bruin Twitter

Iedere dag houdt Lammert de Bruin een opvallende uitspraak tegen het licht.

Opnieuw is er een uitspraak van Donald Trump om onder de loep te nemen. De Amerikaanse president nam klimaatverandering tot nu toe niet erg serieus. Volgens hem werd de opwarming van de aarde erg overdreven, maar nu lijkt hij de ernst van het probleem toch in te zien. Het plan: Trump wil nu sulfaatdeeltjes in de atmosfeer laten spuiten. Dat zou zonnestraling moeten tegengaan. Die techniek wordt ook wel geo-engeneering of klimaatmanipulatie genoemd. 

Kan Trump het klimaat op die manier manipuleren? Hoe gaat dat dan in z'n werk? En raken we niet van de regen in de drup? 

Om dit Facebook bericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1