appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vier keer zoveel kankerverwekkende stoffen rond Tata Steel: 'Vergunningen moeten aangescherpt'

ANP
maandag 31 augustus 2020 | AVROTROS | EenVandaag

Ondanks een flinke toename in kankerverwekkende stoffen die het RIVM in Wijk aan Zee constateerde, kan gedeputeerde Jeroen Olthof (PvdA) geen beterschap garanderen. "Maar we gaan het maximale eruit halen."

Het nieuws dat er vier keer zoveel kankerverwekkende stoffen in de regio zijn aangetroffen als een jaar eerder, zorgt ook op het provinciehuis voor onrust. "Ik begrijp de zorgen van de bewoners van Wijk aan Zee. En dat ze zeggen: niet meer onderzoek, maar concrete daden. Er zijn veel onderzoeken geweest. In de maand september komen we daarom met een concreet plan."
 

Gedeputeerde reageert op verontrustende metingen Tata Steel

 

Vergunningen

Dat richt zich vooral op de vergunningen van Tata Steel. Die moeten ook volgens Olthof scherper. "Ze zitten nu nog steeds binnen de vergunde ruimte. We moeten kijken wat we kunnen aanscherpen, zodat Tata kan worden aangesproken op de resultaten."
 
Daarnaast wil Olthof met het staalbedrijf in gesprek. "We moeten ook met Tata Steel in gesprek om te kijken naar een duurzame toekomst." De recent gebouwde hal tegen de grafietregens kwam er niet op basis van vergunningen, maar juist door overleg, wil de verantwoordelijk gedeputeerde maar zeggen.
 

Geruststellen

Olthof hoop hiermee de gemoederen in Wijk aan Zee en omgeving een beetje tot bedaren te kunnen brengen. "Ik denk dat we hiermee laten zien dat de provincie de gezondheid van de bewoners serieus neemt."
 

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 16 en 17 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1