appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

Leonardo DiCaprio op zoek naar de gevolgen van klimaatverandering

AFP
zaterdag 29 oktober 2016 | NPO Radio 1 | Redactie Twitter

De documentaire Before the Flood is morgen in 170 landen op hetzelfde moment te zien. In de film gaat Hollywoodacteur en klimaatactivist Leonardo DiCaprio op zoek naar de gevolgen van de opwarming van de aarde.

DiCaprio zegt dat de film nodig is omdat mensen meer bewust moeten worden van de klimaatverandering. De Hollywoodster is geen onbekende in het klimaatwereldje, vertelde klimaatadviseur Leo Meyer in Met het Oog op Morgen. "Zijn naam duikt regelmatig op. Hij heeft zich al eerder uitgelaten over de klimaatverandering. Ook was hij vorig jaar ook bij de klimaattop in Parijs."

Luister hier naar het gesprek met klimaatadviseur Leo Meyer:

Meyer deelt de mening van DiCaprio dat het grote publiek nog niet veel weet over klimaatverandering. "We zijn denk ik wel een milieubewust volkje maar de achtergrond van het probleem blijft toch heel abstract. Het is natuurlijk ook raar om te beseffen dat als je meer gas geeft in je auto, dat kan leiden tot overstromingen elders op de wereld."

Niet iedereen gelooft dat het klimaat op aarde aan het veranderen is, maar Meyer ziet wel een verschuiving. "De groep klimaatsceptici is kleiner geworden. Het is nu meer: het probleem bestaat, hoe gaan we het oplossen en welke middelen gaan we daarvoor inzetten?"

"Mensen merken zelf ook dat het weer gek doet", vertelde Meyer. "Ze zien dat er hagelbuien zijn die voor een half miljard schade zorgen en er zijn berichten over cyclonen en overstromingen. Zo'n klimaattop in Parijs helpt ook. Zelfs de paus spreekt zich er over uit, dat heeft invloed op de publieke opinie."

Trailer van Before the Flood 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Before the Flood wordt morgen uitgezonden op National Geographic Channel, om 22.00 uur

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1