appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Goede strategie van Henk Otten om voor zijn eigen zaak te staan'

ANP
vrijdag 26 juli 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

Senator Henk Otten doet aangifte tegen Baudet wegens smaad. Baudet beschuldigt Otten namelijk van fraude, maar volgens Otten was het de FvD-voorman die van partijgeld op vakantie ging. Het Mediaforum bespreekt deze politieke soap. "Het lijkt een self-fulfilling prophecy."

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Sonny Motké

Escalatie

Dat zegt Marco Zannoni, die gespecialiseerd is in crisismanagement. "Toen de partij opkwam zei men: het duurt vast niet lang voor er intern gedoe ontstaat. En het is inderdaad niet gelukt daar aan te ontsnappen. Er gebeurt toch iets en het escaleert, terwijl je je heilig had voorgenomen niet zo’n partij te worden."

Martha Riemsma, hoofdredacteur van Tubantia, vindt het wel schokkend hoe lang ze niks inhoudelijks over FvD heeft gehoord. "Gisteren vertelde Henk Otten in Nieuwsuur waarom hij deze partij is begonnen. Ik vond het bijna verwonderlijk dat hij weer over de inhoud begon."

Slechtste strategie

Volgens FD-journalist Sonny Motké is dergelijk gedoe niet voorbehouden aan nieuwe partijen. "Ik denk dat er overal wel dingen aan de hand zijn die we nu nog niet zien, van PvdA tot en SP en PVV."

Motké vindt het slim dat Otten luid en duidelijk van zich laat horen. "Als je niets zegt gaan mensen óver je praten en dan kun je het narratief niet meer sturen. Dat is de slechtste strategie die er bestaat."

Vlucht naar voren

Toch vindt hij een rechtszaak geen goed idee. "Dan wordt het alleen maar erger. Bij een rechtszaak komen ook de media kijken, het wordt één groot voedselgevecht. Laat gewoon zien waar je voor staat, waarvoor je gekozen bent."

Zannoni is het daar niet mee eens. "Je wil gewoon de feiten hebben, een duidelijke uitspraak waar je naar kunt verwijzen. Dan is dat stuk van die discussie tenminste klaar." Riemsma vindt het eveneens een goed idee dat de FvD-senator de vlucht naar voren kiest. "Hij gaat voor zijn eigen zaak staan en dat is wel slim op dit moment."

Het Mediaforum met Martha Riemsma en Sonny Motké

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1