appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Onze man in Deventer
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Tour de France en wetenschap

ANP
zaterdag 13 juli 2019 | NPO Radio 1 | Redactie Twitter

De Tour wacht op niemand! Vandaag gaat alweer de achtste etappe van de Tour de France van start. Het belooft een echte klimetappe te worden, dus een goed moment voor renners met een oogje op de bergtrui. En wat is de relatie tussen eten en een depressie? Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

De Taalstaat

Vandaag bespreken we een van de populairste boeken van Annie MG Schmidt: Abeltje. Wilfred Takken schuift aan om te vertellen wat voor invloed dit boek heeft gehad op onze taal. Ook komt schrijfster Marijke Schermer praten over haar nieuwe roman Liefde, als dat het is. 

Wetenschap

Wat is de relatie tussen voeding en depressie? Kunnen we onszelf echt weer gelukkig eten of maakt dit de depressie alleen maar sterker. We bespreken dit met Dr. Liset Elsgeest, in een uitzending die in het teken staat van de wetenschap. 

Ook is dr. Joeri Tijdink te gast om te praten over de wetenschapscultuur. Hoe gaan wetenschappers om met publicatiedruk en hebben ze vaak last van zelfoverschatting. Je hoort het vanaf 13.00 uur in dr. Kelder en Co.  

Radio Tour de France

Vandaag wordt alweer de achtste etappen van de Tour de France gereden. De koers leidt zo'n 200 kilometer van Mâcon naar Saint-Étienne. Saint-Étienne heeft sinds 1950 al 23 keer de Tour de France mogen ontvangen, waarvan de laatste keer in 2014 plaatsvond met Alexander Kristoff als etappewinnaar. 

Het wordt een echte heuvelrit, met zeven echte beklimmingen. Renners met een oogje op de bergtrui moeten alert zijn deze rit, willen ze kans maken op de hellingen. Renners zoals Greg van Avermaet, Thomas van Gendt en ook Niki Terpstra zouden vandaag kunnen schitteren.

De gehele etappe hoor je vanaf 14.00 uur live in NOS Radio Tour de France. 

Meld je aan voor de Touralert

Ben je aan het werk of zit je op het strand, maar wil je wel de Tour volgen? Geen stress! Ook dit jaar kan je je weer aanmelden voor de Finish Alert van de Tour de France. Handig als je niets wilt missen van het radioverslag de laatste kilometers van een etappe! Download de NPO Radio 1 app voor iOS of Android, ga naar instellingen en zet 'm aan! 

Samen koers kijken in het NPO Radio 1 Tourcafé

Unieke kans: je kan tijdens de laatste week van de Tour live de uitzendingen van NOS Radio Tour de France bijwonen in het enige echte NPO Radio 1 Tourcafé! Meld je gratis aan.

Verder...

  • Özcan Akyol verwelkomt Jan Mulder in een nieuwe aflevering van Onze Man in Deventer. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1