appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Finale Nations League en 50 jaar Woodstock

ANP
zondag 9 juni 2019 | RAD1 | Redactie Twitter

Na de 3-1 overwinning op Engeland staat Oranje vanavond in de finale van de Nations League. Daar zullen ze strijden om de titel tegen het team van Portugal. Ook mag festival Woodstock vandaag 50 kaarsjes uitblazen. Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1. 

Om 15.00 uur treffen Zwitserland en Engeland elkaar in Guimarães in de strijd om de derde plaats in de Nations League. En een paar uur later trapt het Nederlands elftal af tegen gastland Portugal. Vanaf 20.00 uur praten we je in Langs de Lijn bij over alles omtrent de Nations League. De finale hoor je live vanaf 20.45 uur. 

50 jaar Woodstock

Woodstock is dit jaar een halve eeuw oud, en ons eigen Woodstock, Pinkpop, nadert die leeftijd ook. Hét moment om terug te blikken. In OVT is cultuurfilosoof en schrijver Maarten Doorman te gast. Hij schreef in zijn boek De Romantische Orde een hoofdstuk over dit historische festival. 

Dinsdag speelt het Nederlands vrouwenelftal haar eerste wedstrijd op het WK in Frankrijk. Als Europees kampioen hebben de vrouwen de favorietenstatus en trekken volle stadions, maar dat is heel lang anders geweest. Nog tot 1971 waren KNVB-voetbalvelden voor vrouwen verboden terrein. Wat was er allemaal voor nodig om het huidige succes te bereiken?

WK Vrouwenvoetbal

Het WK in Frankrijk gaat gestaag door. Ook vandaag worden er weer meerdere poulewedstrijden gespeeld. Luister NPO Radio 1 voor updates van de wedstrijden. 

WK speelschema: zondag 9 juni

13.00 uur: Australië - Italië | Groep C | Valenciennes
15.30 uur: Brazilië - Jamaica | Groep C | Grenoble
18.00 uur: Engeland - Schotland | Groep D | Nice

In de voetsporen van dr. Pol

Nicolette Kluijver is vanaf 10 juni op RTL4 te zien met het nieuwe programma In de voetsporen van Dr Pol. Daarin gaat ze op zoek naar een nieuwe Nederlandse collega voor de immens populaire tv-dierendokter Jan Pol uit Michigan. Kluijver was eerder onder meer te zien als presentator van programma's als Spuiten en Slikken, Weg met BNN, Expeditie Robinson en RTL Boulevard. In de Perstribune vertelt ze over dit nieuwe programma. 

Lous Abbingh is een van de kernwaarden van het Nederlandse handbalteam. De ploeg behoort al jaren tot de wereldtop, maar de echte hoofdprijs - een internationale titel - ontbreekt vooralsnog. Abbingh werd dit seizoen verkozen tot meest waardevolle speler van de Russische competitie. Met Rostov werd ze kampioen van Rusland en speelde ze de finale van de Champions League. Je hoort Abbingh in het sportuur.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1