appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Drie NPO Radio 1-nominaties Zilveren Reissmicrofoon

Zilveren Reissmicrofoon
woensdag 15 mei 2019 | NPO Radio 1 | Redactie Twitter

Culinaire programma Mangaire!, podcast De Brand in het Landhuis en presentator Mieke van de Weij zijn de drie genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon 2019, de jaarlijkse prestigieuze radioprijs.

Juryvoorzitter Vincent Bijlo maakte de nominaties dinsdagavond bekend in het programma Met het Oog op Morgen. Hij gaf namens de jury de volgende toelichting:

Mangiare!

Mangiare! is een wekelijks culinair vrijdagavondprogramma van de NTR op NPO Radio1. Het is in 2010 begonnen en kwam voort uit het Radiolab: een plek voor nieuwe ideeën. Presentatie is in handen van Petra Possel die een aangename sfeer creëert en spreekt met allerlei culinaire gasten. Vaste rubrieken zijn reportages, een receptenwedstrijd voor luisteraars en redacteuren die koken en uiteraard van alles laten proeven aan de gasten. Praten over eten op de radio: het lijkt een idioot idee, maar bij Mangiare! werkt het heel goed.

Mieke van der Weij

Mieke van der Weij is iemand die schijnbaar onopvallend al jaren haar werk doet. Ze gaat haar eigen gang en trekt zich niets aan van omroepbazen. Ze legde in haar radiocarrière een parcours af dat liep van AVRO, VPRO, HOS, TROS en NOS naar Omroep MAX. Ze beheerst vele genres en is altijd zichzelf. Op NPO Radio 1 presenteert Mieke van der Weij 1x per weke Met het Oog op Morgen en elke zaterdagochtend Nieuwsweekend.

De Brand in het Landhuis

De jury verslond in één middag alle zes afleveringen van De Brand in het Landhuis, een meesterlijk gemaakte podcast van podcastmaker en acteur Simon Heijmans en eindredacteur Marion Oskamp. De podcast is uitgebracht door NPO Radio 1 en hoort bij de best beluisterde en populairste podcastseries van het jaar in ons land.

Felicitatie

NPO Radio 1 -zendermanager Laurens Borst is trots op de nominaties en feliciteert de genomineerden. "De drie nominaties hebben allemaal een link met NPO Radio 1 en dat laat de veelzijdigheid zien van onze zender. We zijn blij met onze vertrouwde en ervaren presentatoren, we koesteren een culinair programma als Mangiare en tegelijk zoeken we naar nieuwe manieren om audio bij nieuw publiek te brengen, zoals gelukt is met de populaire podcast De brand in het Landhuis."

De uiteindelijke winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon 2019 wordt op donderdag 20 juni in Het Ketelhuis te Amsterdam bekendgemaakt. Op die bijeenkomst wordt ook Felix Meurders gehuldigd. Hij krijgt de ere-Zilveren Reissmicrofoon voor zijn indrukwekkende staat van dienst bij de radio.

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1