appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

'Hongerige, vermoeide en zieke mensen zien geen toekomst meer in Baghouz'

AFP
donderdag 14 maart 2019 | NOS | NTR | Redactie

Zo'n 1000 IS-strijders met families gaven zich vandaag over aan de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), nadat ongeveer 30.000 IS’ers dat de afgelopen weken al hadden gedaan.

Daarvoor moeten ze op een soort klif klimmen, een grote heuvel, en zich overgeven aan de SDF'ers, vertelt NOS-correspondent Marcel van der Steen in Nieuws en Co, vanuit Baghouz op zo’n drie kilometer van het laatste stukje kalifaat.

"Mensen zien geen toekomst meer hier in Baghouz"

Hij zag vooral volledig bedekte, in nikab geklede vrouwen. "Mensen zijn heel vuil, hebben zich al weken niet meer kunnen wassen, niet meer kunnen eten, hebben allerlei ziektes."

Die slechte staat is voor veel mensen de reden om zich over te geven. "Niet zozeer dat ze niet meer achter IS staan of in het kalifaat geloven, maar ze zijn op, moe, hongerig en zien geen toekomst meer hier in Baghouz."

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1