appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Kritiek op Grammy's: rapmuziek wordt nog vaak genegeerd

AFP
maandag 11 februari 2019 | NOS | NTR | Redactie

Beste Rap-/Zangoptreden, Beste Videoclip, Beste Opname en Beste Nummer; Childish Gambino heeft vier Grammy Awards gewonnen met zijn nummer This Is America. Hij nam geen enkele in ontvangst, uit kritiek op het prijzengala.

Hoewel het genre de Amerikaanse muziek overheerst was het de eerste keer dat een rapnummer Beste Nummer won bij de Grammy's, die worden gezien als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Rapmuziek wordt vaak genegeerd bij het prijzengala: de laatste keer dat een rapper Beste Album won was Outkast in 2004. Er klonk ook veel kritiek toen Jay-Z vorig jaar niet een van zijn acht nominaties verzilverde.

Vanwege het gebrek aan aandacht voor hiphop had Childish Gambino van tevoren al laten weten niet op te willen treden op het gala. Ook Drake en Kendrick Lamar sloten zich bij dat besluit aan.

In Nieuws en Co, vanaf 16:00 op NPO Radio 1, vertelt FunX-dj Fernando Halman waar de kritiek op gestoeld is.

'De boycot is bedoeld om de Grammy's te laten herpositioneren'

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1