Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, tennis en OVT

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, tennis en OVT

Het is weer zondag, traditioneel een dag vol met sport. En sport is er genoeg vandaag! Uiteraard is er vandaag de Klassieker! Feyenoord ontvangt nummer twee van de Eredivisie en aartsrivaal Ajax in de eigen Kuip. Weet Feyenoord het Ajax lastiger te maken dan de heenwedstrijd in de Arena? Verder vandaag de finale van de Australian Open.

Eredivisie

Vandaag staat de Eredivisie natuurlijk vooral in het teken van de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Uiteraard zijn er nog meer wedstrijden in de Eredivisie vandaag! FC Utrecht ontvangt Willem II uit Tilburg. De Utrechters hebben zich afgelopen week versterkt met Michiel Kramer, oud-spits van onder meer Sparta Rotterdam en Feyenoord. Hij komt transfervrij over van het Israëlische Maccabi Haifa, waar hij zijn eigen contract heeft afgekocht.

Verder speelt Fortuna Sittard vandaag thuis tegen Vitesse en ontvangt Heerenveen AZ in het Abe Lenstra Stadion.

Alle wedstrijden zijn live te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Een overzicht van de wedstrijden op zondag:

12.15 uur Fortuna Sittard-Vitesse | Verslag: Richard van der Made
14.30 uur Feyenoord-Ajax | Verslag: Frank Wielaard en Arman Avsaroglu
14.30 uur FC Utrecht-Willem II | Verslag: Ragnar Niemeijer
16.45 uur sc Heerenveen-AZ | Verslag: Andy Houtkamp

Tennis: Australian Open finale

Het is een finale waar je je vingers bij af kunt likken als tennis-fan. Rafael Nadal strijdt in de finale van de Australian Open tegen nummer één van de wereld Novak Djokovic.

De tegenstander van Djokovic, de Fransman Lucas Pouille, was geen partij voor de Serviër: 6-0, 6-2, 6-2. Als het publiek al uit z'n dak gaat wanneer je een game wint, dan gaat er iets niet goed. Het overkwam Pouille - de verrassende halvefinalist in Melbourne - toen hij in de tweede en derde set hevig zwetend op 1-1 kwam.

Het overige applaus was allemaal voor Djokovic, die de Fransman van hoek naar hoek stuurde en haast foutloos speelde. Hij sloeg 24 winners en slechts 5 onnodige fouten, terwijl Pouille 27 keer in de fout ging.

De finale tussen Nadal en Djokovic begint in Melbourne om 9.30 uur (Nederlandse tijd).

OVT

Elk jaar staan de kranten er vol mee, maar President Thomas Jefferson vond het destijds maar niks, zo'n State of the Union-speech. Het leek hem te veel op de Britse traditie van de troonrede, en dus leverde hij zijn State of the Union op papier in.

Toch is de State of the Union daarna uitgegroeid tot een groot mediaspektakel. Hoe is dat zo gekomen? En hoe erg is het voor President Trump dat hij zijn speech dit jaar moet uitstellen? Een gesprek met Amerikanist Jorrit van den Berk. Luister naar OVT om 10.00 uur op NPO Radio 1.

En verder...

  • Vandaag zijn voetbaljournalist Pieter Zwart en schaker Loek van Wely te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1. Luister naar De Perstribune om 12.00 uur op NPO Radio 1.
  • Oekraïne is in de greep van de mazelen. Op dit moment zijn zestigduizend mensen geïnfecteerd met het besmettelijke virus. Een kwarteeuw lang werden ziekenhuizen en het onderwijs aan medici verwaarloosd, waardoor corrupte om zich heen grijpt en dokters amper weten hoe ze patiënten moeten behandelen. Is Oekraïne op de goede weg? Oost-Europa verslaggever Michiel Driebergen spreekt in Reporter Radio met patiënten, kinderen, ouders, dokters en de minister. Reporter Radio om 19.00 uur op NPO Radio 1.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie