Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Dat kunnen interviews zijn, maar ook mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. Elke dag kijken we ook even terug: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Prinsjesdag
Morgen is het Prinsjesdag en dus wordt er vandaag veel vooruit gekeken op NPO Radio 1. Veel plannen van het kabinet zijn al bekend. In WNL Haagse Lobby zijn D66-Kamerlid Wouter Koolmees, CNV-voorzitter Maurice Limmen en econoom Lex Hoogduin te gast.

Mitch Henriquez
De politie heeft veel fouten gemaakt bij de aanhouding van Mitch Henriquez, bleek afgelopen weekend. Advocaat Gerald Roethof van de nabestaanden is te gast in de bus van Nieuws en Co.

Hoorspel
'De dag dat ze ons kwamen halen' van verslaggever Janine di Giovanni is een bundeling verhalen over menselijke drama’s in strijdend Syrië. Rik Delhaas van Bureau Buitenland bewerkte één van de verhalen voor radio. Vanaf 20.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder...

  • Wat moet je doen bij een overstroming? Dat zoekt Bureau M vandaag uit in De Ochtend. Aanleiding is een virtual reality film in het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk.
  • Vanaf 21.30 uur is er weer het Sportforum in Langs de Lijn En Omstreken, met vandaag de journalisten Willem Vissers (de Volkskrant), Tom Knipping (Voetbal International) en Hans Klippus (Algemeen Dagblad).

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor het complete overzicht in de gids van vandaag.

Afgelopen weekend gemist

Airbnb bestaat al lang niet meer in de marge: het is uitgegroeid tot een professionele business waar huizen worden opgekocht om ze te verhuren. Wat is het effect daarvan op bijvoorbeeld Amsterdam? Sabine Lubbe Bakker zocht het uit en vertelde er zondagochtend over in Start.

Nog een keer aandacht voor de Olympische Spelen in De Perstribune. Uschi Freitag was bij de Spelen in Rio de eerste Nederlandse deelnemer in het onderdeel schoonspringen sinds Daphne Jongejans in 1992.

Ster advertentie
Ster advertentie