appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Saskia Houttuin wint Philip Bloemendalprijs 2018

Joost Bastmeijer
vrijdag 14 december 2018 | NPO Radio 1 | Luuk de Jong

Bureau Buitenland-verslaggever en RTL Nieuws-correspondent Saskia Houttuin heeft de Philip Bloemendal Prijs 2018 gewonnen. De prijs is donderdagavond voor de negende keer uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum en is een erkenning voor jonge journalistieke presentatoren in de media.

Houttuin kreeg de prijs, een cheque van 3.500 euro, van cabaretier Wim Daniƫls. Het geldbedrag is bedoeld voor een opleiding, waarmee de winnaar zich verder kan professionaliseren. Volgens de jury geeft Houttuin "Afrika een gezicht". "Met heldere teksten en goede beeldvoering vertelt Saskia het verhaal", aldus de jury.

Naast Houttuin waren dit jaar ook Charlotte Nijs (Hart van Nederland) en Sahil Amar Aissa (BNNVARA en KRO-NCRV) genomineerd. De Philip Bloemendal Prijs wordt om het jaar uitgereikt. Vorige winnaars waren onder meer (oud-)NPO Radio 1 bekenden Arman Avsaroglu (2014) en Luuk Ikink (2012).

Correctie melden

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1