appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen
STER Advertentie

'Karavaan' van migranten niet gehinderd door asieldecreet Trump

EPA
dinsdag 20 november 2018 | NOS | NTR | Redactie

Trump is teruggefloten door de rechter. De karavaan van duizenden migranten komt steeds dichterbij de Mexicaans-Amerikaanse grens.

Om hen af te schrikken, besloot Trump deze maand dat migranten die illegaal het land binnenkomen, geen asiel mogen aanvragen. Maar de rechter was het daar niet mee eens. De uitspraak van een federale rechter in San Francisco is direct van kracht en geldt ten minste tot 19 december.

Zo in Nieuws en Co nemen we de laatste stand van zaken over de karavaan door met correspondent Arjen van der Horst.  

Burgerrechten

Twee burgerrechtenorganisaties hadden een zaak aangespannen tegen het decreet waarin is vastgelegd dat immigranten die illegaal het land binnenkomen vanuit Mexico, geen asiel meer mogen aanvragen in de VS.

De rechter bepaalde dat het decreet van Trump "op grote afstand" staat van de praktijk van voorheen. "De president mag de immigratiewetgeving niet herschrijven en er een voorwaarde aan toevoegen die het Congres eerder expliciet verbood", luidt het gerechtelijk oordeel.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1