Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Schaatsen, Hockey en Reporter Radio

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Schaatsen, Hockey en Reporter Radio

Goedemorgen! Het is weer zondag en vandaag staan wederom schaatsen en hockey op het programma. In Obihiro strijden de schaats(t)ers om medailles terwijl de hockeysters in China spelen tegen Argentinië.

Schaatsen

Vandaag wordt er in Obihiro gestreden om drie verschillende afstanden. Bij de mannen gaat het om de 1000 en de 5000 meter, bij de vrouwen om de 1000 en 3000 meter.

Helemaal okselfris is de ervaren schaatser niet. Door een rugblessure liet hij de ploegenachtervolging van vrijdag schieten. "Het blijft zeuren. Het gaat zeker niet van de ene op andere dag weg. Dan weet ik al dat er een vervelende tijd aan zit te komen", zegt Kramer.

Hockey

De tweede wedstrijd staat voor de hockeysters op het programma in de Champions Trophy in China. Argentinië is de tegenstander. De Argentijnen wonnen de vorige editie van de Champions Trophy, tegen Nederland. In een finale met twee vroege tegengoals werd het 2-1 voor de Zuid-Amerikanen. De wedstrijd begint om 11.00 Nederlandse tijd.

En verder...

  • Onder meer in OVT komt Michelle Obama aan bod. Deze week kwam haar memoires Becoming uit, in Nederland uitgebracht onder de titel: Mijn verhaal. Amerikaniste Markha Valenta las de herinneringen en komt erover praten.
  • In de Verenigde Staten worden journalisten, wetenschappers en bloggers ingezet en soms betaald om de publieke opinie te beïnvloeden omtrent controversiële thema’s, zoals Roundup. Het producerende bedrijf, Monsanto, heeft talloze procedures tegen zich lopen van gebruikers die zeggen ziek geworden te zijn van Roundup. Onderzoeksjournalist Vincent Harmsen bericht daar al een paar jaar over bij Reporter Radio, en ondervond aan den lijve hoe het is om slachtoffer te worden van een smearcampaign. Reporter Radio is live te beluisteren om 19.00 uur.
  • Ware kunst beschouwen we als tijdloos; als iets wat zijn waarde behoudt door de eeuwen heen. Maar klopt dat? Is er een objectief verschil tussen peperdure kunst en waardeloze troep? Wanneer is iets echt? Luister Radio Doc vanaf 21.00 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie