appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Schaatsen en Reporter Radio

ANP
zondag 4 november 2018 | RAD1 | Luuk de Jong

De laatste dag van de kwalificatiewedstrijden is aangebroken. Verder zijn er weer een hoop Eredivisiewedstrijden en gaat Reporter Radio in op de schulden die vluchtelingen voor de kiezen krijgen wanneer ze in Nederland gaan wonen.

Schaatsen

Om 13.15 uur begint de laatste schaatsdag van dit weekend. Vandaag zijn de laatste startbewijzen voor vier wereldbekers te verdienen. Maar liefst vijf afstanden worden vandaag gereden. Dit zijn de 5.000 meter voor vrouwen, 10.000 meter voor mannen, de 1.000 meter voor vrouwen en mannen en tot slot de massastart.

De top-5 van elke afstand gaat naar de eerste vier wereldbekers. Voor Kerst worden er vier wereldbekers gereden: twee in Azië, een in Polen en op 15 en 16 december strijkt het circus neer in Heerenveen.

Eredivisie

Feyenoord komt om 20.45 in actie tegen VVV Venlo. Geen heuse topper zou je zeggen, maar in het geval dat VVV wint, naderen de Limburgers Feyenoord op twee punten. Op dit moment staat de ploeg uit Venlo op de zesde plaats, met evenveel punten als Vitesse en FC Utrecht. 

sc Heerenveen ontvangt FC Emmen in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen. De promovendus uit Emmen verzamelde tot nu toe negen punten. Daarmee staan ze op de zestiende stek. Wat beide ploegen in gemeen hebben, is dat ze allebei makkelijk doelpunten tegen krijgen. Met 25 tegendoelpunten spant FC Emmen de kroon, Heerenveen volgt op slechts één tegendoelpunt minder.

De voetbalwedstrijden zijn live te volgen bij NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Overzicht van de Eredivisiewedstrijden zondag

12.15 uur sc Heerenveen - FC Emmen | Richard van der Made
14.30 uur FC Utrecht - ADO Den Haag | Chris Wobben
14.30 uur Fortuna Sittard - PEC Zwolle | Andy Houtkamp
16.45 uur Feyenoord - VVV Venlo | Arman Avsaroglu

En verder...

  • Hij was een goede vaderlander die voor Napoleon vocht, een patriot in dienst van Willem I. hij blijkt ook nog eens een verre voorvader te zijn van modern patriot Sybrand Buma. De politicus Buma dook in het verleden, en schreef samen met zijn neef Wiete Hopperus Buma de biografie 'Gerlacus Buma. Een Friese patriciërszoon in het leger van Napoleon en Willem I'. De auteurs zijn te gast in OVT van 10.00 uur tot 12.00 uur. 
  • Het media- en sportprogramma De Perstribune van omroep MAX op NPO Radio 1 staat komende zondag in het teken van 100 jaar radio én van BMX. Te gast zijn oud-omroepbestuurder Jan Westerhof en de zusjes Laura en Merel Smulders. De Perstribune is vanaf 12.12 uur te beluisteren.
  • Vluchtelingen beginnen hun bestaan in Nederland vaak met een schuld. Omdat ze geld moeten lenen voor hun integratietraject, maar ook omdat de instanties waarmee ze te maken krijgen het hen niet gemakkelijk maken. Schrijnend voorbeeld zijn de slachtoffers van mensenhandel, die na jaren van angst en onzekerheid het land moeten verlaten. En dan krijgen ze de Belastingdienst achter zich aan. Reporter Radio is om 21.00 te beluisteren op NPO Radio 1. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1