appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Dit is de Dag
STER Advertentie

Thieme (Partij voor de Dieren) wegens ziekte uit Tweede Kamer

ANP
dinsdag 9 oktober 2018 | NOS | Redactie

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, legt haar werk wegens ziekte neer. Haar partij meldt dat ze met ziekteverlof gaat. Wat haar mankeert, is niet bekendgemaakt. "Dat is privé", zegt een woordvoerder.

Esther Ouwehand neemt de functie van fractievoorzitter waar. Gedurende het ziekteverlof van Thieme zal ze als Kamerlid worden vervangen door Christine Teunissen.

Teunissen is nu nog Eerste Kamerlid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Den Haag. Ze zal die functies neerleggen voordat ze plaatsneemt in de Tweede Kamer.

De woordvoerder gaat ervan uit dat Thieme over een paar maanden weer terugkeert in de Tweede Kamer. Kamerleden kunnen zich voor maximaal zestien weken wegens ziekte laten vervangen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1