Binnenland

Een korte handleiding podcasts vinden

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Een korte handleiding podcasts vinden

[AVROTROS] Het lijkt wel een trendwoord op de radio: podcasts. Je hoort het bijna dagelijks terugkomen. Maar mocht je denken: "Allemaal leuk en aardig, maar ik weet nog steeds niet hoe ik dan die podcasts kan luisteren." Dan volgt hier een korte handleiding door Herbert Codée, podcast/audio specialist en conceptontwikkelaar bij de EO.

Het NPO Radio 1-programma App Radio vroeg aan Herbert Codée om eens een keer goed en duidelijk uit te leggen waar podcasts nu eigenlijk te vinden zijn.

Een handleiding podcasts met Herbert Codée

Waar kan je podcasts vinden?

Zijn eerste stap is om naar de website van NPO radio 1 te gaan naar het tabje 'Podcasts' of in de NPO Radio 1-app te kijken. Hier kan je alle podcast producties van NPO Radio 1 vinden en online luisteren.

Quote

Een hele mooie wereld van audioproducties

Herbert Codée

Een andere manier om podcasts te vinden, die niet alleen maar van NPO Radio 1 zijn, is via de verschillende podcast-apps. Als je een iPhone hebt staat zo'n app al standaard geïnstalleerd op je telefoon. Deze app is te herkennen aan een paars icoontje. Heb je geen iPhone, maar een andere smartphone kan je apps downloaden zoals Castbox en Google Podcasts. Deze kunnen je helpen je nieuwe favoriete podcast te vinden.

App Radio

In App Radio krijgen luisteraars iedere vroege donderdagochtend tussen 04.00 en 06.00 uur de kans om hun mening te geven over hun zender NPO Radio 1. Wil jij ook reageren op de stellingen en je mening geven over de programma's op NPO Radio 1, doe dat dan via de NPO Radio 1 App of bel tijdens de uitzending op 0800-1121. App Radio wordt gepresenteerd door Mischa Blok.

Ster advertentie
Ster advertentie