appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Orkaan Mangkhut verwoest tienduizenden huizen op Filipijnen

ANP
vrijdag 14 september 2018 | NOS | Redactie

De krachtige orkaan Mangkhut heeft veel schade veroorzaakt in het noorden van de Filipijnen. Vrijwel alle gebouwen in het getroffen gebied zijn beschadigd. Veel daken zijn weggewaaid. Of er slachtoffers zijn gevallen, is nog niet bekend.

"Een exacte inventarisatie van de schade en de slachtoffers is nog niet te maken", vertelt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 Journaal. "In de zwaarst getroffen gebieden is de stroom uitgevallen, dus daarmee is nauwelijks communicatie mogelijk. Maar het is wel zeker dat er tienduizenden huizen zijn verwoest."

Volgens de autoriteiten zijn veel bomen omgewaaid en op stroomkabels terechtgekomen. Daardoor zijn veel wegen geblokkeerd.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1