appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nachtzuster
STER Advertentie

Podcast De Dag: Wordt Europa een digitale kolonie van VS en China?

EPA / NOS
maandag 18 juni 2018 | RAD1 | Chiem Balduk

'We' lopen achter op de VS en China op het gebied van kunstmatige intelligentie, vinden ruim 150 onderzoekers. Aan NOS-economieverslaggever Bart Kamphuis vragen we daarom in podcast De Dag waarom het eigenlijk erg is om niet haantje de voorste te zijn.

"Als wij niet in staat zijn de lastige algoritmes te maken, kunnen we ook niet begrijpen wat er allemaal mee gebeurt", vertelt hij. Anders dreigen we een 'digitale kolonie' van de VS en China te worden.

Verder in De Dag

Met correspondent Marc Bessems en onderzoeker Linda Lemmen gaan we naar Colombia, waar de conservatieve kandidaat Iván Duque de presidentsverkiezingen gewonnen. Hij belooft onder meer het vredesverdrag met rebellenbeweging FARC te herzien. Staat daarmee de vrede in het land op het spel?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1