appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Corona-app vanavond beschikbaar

ANP
zondag 16 augustus 2020 | EO | Redactie Dit is de Dag Twitter

De Corona-app is vanaf vanavond beschikbaar voor iedereen. Vanaf half twaalf is de "coronamelder" te downloaden in de Google Playstore en de Apple Appstore. De Corona-app is vooralsnog in drie regio's in Overijssel en Drenthe te gebruiken. "We hebben vooral gefocust op de privacy en dat kost veel tijd. Het duurde langer dan we wilden, maar ik ben trots op het resultaat", aldus mede-bouwer Brenno de Winter vanavond in Dit is de Dag.

Brenno de Winter: de corona-app is er al bijna

De Winter: "Als het goed is gaan miljoenen mensen ermee aan de slag. Dan wil je wel dat het klopt, dat het veilig is en dat het er netjes uitziet", zo verklaart De Winter de vertraging.

Notaris

"Om de veiligheid nog meer te waarborgen zal bij iedere versie van de app een notaris betrokken zijn om te verifiëren of de software echt is", vertelt De Winter. De bouwers van de coronamelder verwachten de gebruik van de app zal leiden tot een kortstondige piek bij de teststraten van de GGD: "Nu test ongeveer 3,5% positief bij een test. Als de app actief is, zal dit aantal fors toenemen."

De Winter denkt dat de coronamelder zal bijdragen aan het indammen van het virus. "Bij een gebruik van 10 tot 15% heeft de app al meerwaarde. Bij een adoptie van 60% kun je zelfs andere maatregelen afschalen." Volgens De Winter is de app erg gebruikersvriendelijk: "Het is een alarmbel die eerder afgaat. Alleen een alarmbel en verder niets."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1