appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Druk op IC-bedden neemt voor het eerst in coronacrisis af

ANP
woensdag 8 april 2020 | NOS | NTR | Redactie

Voor het eerst sinds het begin van de corona-uitbraak is het aantal bedden dat bezet wordt door coronapatiënten afgenomen. Vandaag waren er in de ziekenhuizen zestien bedden minder bedden nodig op intensivecareafdelingen dan gisteren. Een week geleden nam de bezetting nog toe met honderd per dag.

Aantal coronapatiënten op de IC voor het eerst afgenomen

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding maakte ook bekend dat de druk op 'gewone' ziekenhuisbedden de afgelopen 24 uur eveneens is afgenomen. Het aantal van deze bedden dat is bezet door coronapatiënten daalde van 2800 naar ruim 2700.

Duitsland

In totaal liggen er nu 1408 coronapatiënten op IC-afdelingen, van wie 52 in Duitsland. Voorzitter Ernst Kuipers benadrukte dat er nog altijd ruim twee keer zo veel patiënten op de IC's zijn als normaal. "Dat blijft heel erg druk. We kunnen de bestaande maatregelen ook nog niet afschalen."

Dat afbouwen komt volgens hem pas in beeld als er minder dan duizend coronapatiënten op de IC's zijn. Dat zou betekenen dat ook de zorg voor anderen dan coronapatiënten weer goed op gang zou komen.

Diederik Gommers van de vereniging van IC-artsen noemde eerder vandaag een lager aantal van 700 bedden. Pas bij dergelijke cijfers kunnen verpleegkundigen bijvoorbeeld weer vakantie opnemen.

Aantal coronapatiënten op de IC voor het eerst afgenomen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1