appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Nederlanders vast door lockdowns aan andere kant van de wereld

Redactie Alicante
maandag 16 maart 2020 | RAD1 | Redactie Alicante

Door het coronavirus zitten Nederlandse backpackers vast aan de andere kant van de wereld. Ze proberen massaal een vlucht te regelen vanuit bijvoorbeeld Peru naar Europa, maar na vandaag zijn er in dat land in principe geen in- en uitgaande vluchten meer mogelijk.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"We zitten hier vijftien dagen vast", verzuchten twee Nederlandse twintigers in een vlog die ze opnemen voor NPO Radio 1-collectief Alicante. Ze lijken er niet heel erg van te balen, want 'het is niet anders'. "We hebben hier een zwembad en een leuk hostel, dus we redden ons wel", stellen ze nuchter.

Onmogelijke terugreis

De Nederlandse Joost heeft nog een vlucht weten te regelen vanuit Chili. "Pak pen en papier erbij", zegt hij sarcastisch, want zijn vliegreizen worden maar liefst drie keer onderbroken door een tussenstop.

Ook in Europa zijn maatregelen rond het coronavirus voelbaar. Zo zit een jonge vrouw nog zeker vijftien dagen vast in Madrid, waar de politie drones inzet om mensen van de straat te halen. "Maar ik sta er positief in", zegt ze. "De situatie gaat weer over, de vraag is alleen nog wanneer." 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1