appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Taalstaat
STER Advertentie

Recept in 1 minuut: Japans gerecht met gegrild rundvlees

OverAmstel Uitgevers
woensdag 8 januari 2020 | AVROTROS | Redactie

Wat zetten we vanavond weer op tafel? Voor inspiratie kun je terecht bij Stax&Toine. Elke dag een recept in één minuut. Vandaag maakt kok "De Japanner" Tosao van Coevorden gegrild rundvlees met citrus-sesamsaus uit zijn kookboek: De Bijbel van de Japanse Keuken.

Ingrediënten:
150 g diamanthaas (of een ander stuk mager rundvlees)
zout en peper
sla­ of zonnebloemolie, om in te bakken 2 el goma­ponzu (zie p. 89 en 82)
2 cm gember
6 plakjes gefrituurde knoflook (toko), grof gehakt
1 lente­-ui, in dunne ringen

Benodigdheden: 
keukenpapier
grill-­ of koekenpan
rasp

Bereidingswijze:
1 Dep het vlees goed droog en bestrooi het rondom royaal met zout en peper.
2 Verhit een grill­ of koekenpan op hoog vuur en voeg de slaolie toe. Schroei het vlees in circa 1 minuut rondom dicht en laat het daarna 5 minuten rusten.
3 Snijd het vlees in plakken van 1⁄2 centimeter dik.
4 Schik het vlees op een bord en besprenkel met de goma­ponzu. Rasp er de gember overheen en garneer met de gefrituurde knoflook en de lente-­ui.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1