appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Bloed en bier in Rwanda' genomineerd voor Tegel

Bier in Afrika
woensdag 13 maart 2019 | VPRO | OVT Twitter

OVT's radiodocumentaire Bloed & Bier in Rwanda is genomineerd voor De Tegel, de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland. De documentaire over de rol van Heineken bij de genocide in Rwanda is genomineerd in de categorie onderzoek.

Bloed & Bier in Rwanda is een documentaire van journalist Olivier van Beemen, schrijver van het boek Bier voor Afrika, en Laura Stek. Ook voor NRC en Follow The Money schreef Van Beemen over de misstanden van Heineken in Afrika, voor NRC deed hij dat samen met Femke van Zeijl.

De documentaire werd uitgezonden in OVT's Het Spoor Terug op zondag 1 april 2018. De uitreiking van De Tegel is op dinsdag 23 april.

Het Spoor Terug, Bloed&bier in Rwanda

Meer OVT?

OVT is een historisch radioprogramma met actueel nieuws over de historie, columns en historische documentaires.OVT wordt wekelijks uitgezonden om zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Volg OVT op Facebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1