Fragment

‘Aandacht gaat nu te veel uit naar mensen die niet ziek worden van het coronavirus’

  1. Fragmentenchevron right
  2. ‘Aandacht gaat nu te veel uit naar mensen die niet ziek worden van het coronavirus’

Wel of niet vaccineren, is het verstandig om het 2G-beleid in te voeren of moeten er gewoon strengere maatregelen komen? Trendwatcher Lieke Lamb is bang dat de huidige discussie over de coronamatregelen zorgt voor een verder verdeling van de samenleving.

”Voor wie zijn de huidige maatregelen nou bedoeld? Veelal voor jongeren die naar kroegen gaan, maar die worden niet ziek. Niemand kijkt nar de slachting in de bejaardentehuizen”, zegt Lamb in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1. Vooral ouderen worden ziek van het virus en momenteel houdt het virus ook weer flink huis onder juist deze groep. Lamb is dan ook verbaasd over de huidige maatregelen die nu getroffen worden om de verspreiding van het virus verder in te dammen. “De aandacht gaat nu te veel uit naar mensen die niet ziek worden van het coronavirus.”

2G-maatregel

De trendwatcher kijkt verder met argusogen naar de 2G-maatregel. “Dit is een verregaande maatregel en ik vraag me af of het wel effectief is. Het is bedoeld om de ongevaccineerden te beschermen maar die sluiten we zo buiten en dat zorgt voor een splijting in de maatschappij.”