Naar homepage
Fragment

Nu lockdown voorbij is, groeit de vraag naar personeel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Nu lockdown voorbij is, groeit de vraag naar personeel

Ondanks dat er nog steeds coronamaatregelen gelden zoals mondkapjes in de openbare ruimte, is sinds vandaag de lockdown officieel voorbij. Restaurants mogen weer gasten binnen ontvangen en ook musea en bioscopen mogen weer open en dat zorgt ervoor dat de vraag naar personeel stijgt.

Ondernemers Soenil Bahadoer van sterrenrestaurant De Lindenhof in Nuenen en Rahma el Mouden, eigenaar van schoonmaakbedrijf MAS Dienstverleners kunnen daar over meepraten. “Ik heb meer dan honderd mensen moeten ontslaan aan het begin van de crisis. Musea zijn belangrijke klanten van ons en die waren dicht”, zegt El Mouden in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1

El Mouden heeft in de tussentijd ook een zorgbedrijf opgericht en een deel van het personeel dat zij niet meer kon inzetten in de schoonmaak daar aan het werk gezet. “We hebben altijd contact gehouden met deze mensen, en ook met de mensen die echt weg moesten. Dit was uiteraard omdat we in ons achterhoofd hielden dat als alles weer opengaat, we ze dubbel zo hard nodighebben .” En dat blijkt nu ook het geval te zijn.