Fragment

'Aparte coronaziekenhuizen maken de zorg juist minder efficiënt'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Aparte coronaziekenhuizen maken de zorg juist minder efficiënt'

Al sinds het begin van de coronapandemie wordt gesuggereerd dat we veel beter af zouden zijn met speciale 'coronaziekenhuizen'. Dit voorstel staat nu ook op de politieke agenda, maar niet iedereen is te porren voor het idee. Robin Peeters, voorzitter van de Nederlandse internistenvereniging, is tegen het voorstel.

''Het is goed om coronazorg te concentreren in een aantal ziekenhuizen, maar je moet je voorstellen dat een groot deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis ook andere klachten hebben'', zegt Peeters in WNL op Zaterdag op NPO Radio 1. ''Denk hierbij aan nierpatiënten of mensen die een beenmergtransplantatie zijn ondergaan. Ze hebben dus meer zorg nodig dan coronazorg alleen. Aparte coronaziekenhuizen maakt de zorg dus juist minder efficiënt.''

'Waar haal je het personeel vandaag?'

Peeters is ook kritisch op het personeelsaanbod. ''Als je een nieuw ziekenhuis wegzet, waar haal je dan het personeel vandaag? Je trekt dan personeel uit de bestaande ziekenhuizen die al kampen met tekorten.'' De voorzitter van de internistenvereniging zou het liefste zien dat de coronazorg in de normale zorg 'ingebed' wordt.