Fragment

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Tijs van de Brink

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wouter de Winther en Tijs van de Brink

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Tijs van de Brink en Spraakmaker Roger van Boxtel.

Het mediamoment van Van de Brink gaat over het interview dat Eva Jinek had met voormalige FARC-strijder Tanja Nijmeijer. Zij was gisteravond vanuit Colombia bij Jinek te gast om te spreken over haar autobiografie die uitkomt. Er was veel kritiek op het interview, want moet je iemand die van oorlogsmisdaden wordt verdacht een podium geven? Van de Brink: “Dat moet je eigenlijk niet willen, en tegelijkertijd ben ik als journalist super nieuwsgierig en wil ik het allemaal weten”.

Het mediamoment van De Winther gaat over de column van Telegraaf-collega John van den Heuvel van vandaag. Die signaleert dat de politie door de inzet bij demonstraties en andere ongeregeldheden geen tijd meer heeft om achter overvallers van bijvoorbeeld telefoonwinkels aan te gaan. Waarom vindt hij deze column opvallend?

'Het virus is weer helemaal terug', kopte de Volkskrant vanmorgen. En dat geldt zeker ook voor de politiek. De Tweede Kamer ging gisteren met het kabinet in debat over de nieuwe maatregelen die dinsdag werden aangekondigd, én dwong daarbij af dat de verplichte coronapas bij amateurbuitenwedstrijden er toch niet komt. Is dit een vooropgezet succesje? Nieuwsuur constateerde gisteren dat de toon van het debat feller is geworden, dat de tweedeling in de samenleving ook zichtbaar wordt in de Tweede Kamer. Hoe kijken onze mediakenners hier naar?

En er komt een parlementaire enquête naar de aanpak van de coronacrisis. Er zal gekeken worden naar hoe het kabinet gehandeld heeft, waarbij overigens moet worden opgemerkt dat het nieuwe kabinet naar alle waarschijnlijkheid uit dezelfde partijen zal bestaan. In hoeverre gaat dit het formatiegesprek beïnvloeden?