Fragment

Het Mediaforum met Wouter de Winther en Henrike van Gelder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Wouter de Winther en Henrike van Gelder

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Henrike van Gelder en Spraakmaker Jacqueline Cramer. 

Het mediamoment van van Gelder gaat over de Time's Kid of the Year. We kennen natuurlijk de persoon van het jaar, die het blad jaarlijks uitroept. Maar nu is er ook de 11-jarige Orion Jean uit Texas. Waarom is hij verkozen? En hoe zorg je dat je de winnaar interviewt, maar de winnaar nog niet doorheeft dat hij heeft gewonnen?

De Winthers mediamoment gaat over de motie om de 2G regel in te trekken. Op dit moment lijkt daar namelijk genoeg steun voorin de Tweede Kamer. waarom is nu het punt bereikt dat genoeg partijen tegen de regel zijn? En in hoeverre is het debat belangrijk voor 'het volk'?

Verder hebben Mark Rutte en staatssecretaris Vijlbrief gisteren in een debat met de Tweede Kamer wederom excuses aangeboden voor hoe de politiek is omgegaan met Groningers die wonen in het gaswinningsgebied. Heeft het nog zin om alsnog excuses te maken in dit dossier? En hoe reageerde de Kamer op de excuses?

Tot slot gaat het over inflatie. Want vanochtend stond in de kranten: ‘De hoogste inflatie in 40 jaar’. Hoe moeten de media hierover berichten? Hoeveel duiding moet je geven bij dit soort cijfers? En hoe maak je het begrijpelijk voor de doelgroep van Kidsweek?