Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Sandrina Hadderingh

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Sandrina Hadderingh

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Sandrina Hadderingh en Spraakmaker Marian Spier.

Het mediamoment van Hadderingh gaat over de podcast De Dood van Robert. Het is een productie van Omroep Gelderland. Was het moeilijk om dit project van de grond te krijgen? Als regionale omroep zetten zij hoog in als het gaat om podcasts. Waarom vinden zij dit belangrijk?

Brandsma luisterde gisteren naar het Runners Up-debat bij onze radiocollega’s van Dit Is De Dag. Ze vond het leuk en interessant om naar te luisteren. Waarom? Is dit leuker dan het gewone lijsttrekkersdebat?

Er was de afgelopen dagen al veel om te doen, maar gisteravond was hij dan eindelijk ook op de Nederlandse TV te zien: De New York Times documentaire ‘Framing Britney Spears’. De zangeres heeft helemaal geen zeggenschap over haar eigen geld of tijd. De media lijken een cruciale rol te hebben gespeeld in haar neergang. In de documentaire komt die paparazzi veelvuldig aan bod - en daarmee haar ontmenselijking. Hoe hebben onze mediakenners hier naar gekeken? Zou zoiets nu weer kunnen gebeuren? Of schetst deze documentaire vooral een bepaald tijdsbeeld?

Tot slot, dreigde Australië eerder nog om Google te weren, inmiddels is er bijna een deal bereikt tussen het techbedrijf, Facebook en de Australische overheid. Het land wil namelijk dat Google gaat betalen voor de lokale nieuwsberichten waar zij naar doorlinken. Google verdient hier immers veel geld aan, de nieuwsmedia juist niets. Hadderingh: “Het is heel lastig om inkomsten te generen via dat soort grote platforms, maar je wordt er steeds afhankelijker van”.