Fragment

Het Mediaforum met Barbara Barend en Bert Huisjes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Barbara Barend en Bert Huisjes

Aan tafel zitten Barbara Barend, Bert Huisjes en Spraakmaker Anna Grimbrère

Het mediamoment van Barbara Barend is de voetbalzondag. Het begon stralend, maar eindigde in mineur. Het was de eerste wedstrijd van het vrouwenteam van Feyenoord. Op het hoofdkanaal van ESPN was de wedstrijd te zien. Direct daarna volgde een reportage over vrouwenvoetbal in Afghanistan, over hoe levensgevaarlijk dat is. Kan het contrast groter? Wat doet dit kleine verhaal en was het goed dat de NOS dit direct erna uitzond?

Bert Huisjes' mediamoment gaat over de eerste uitzending van Jinek. En dan vooral de beveiliging van de journalisten aan tafel. Het nieuwe televisieseizoen is begonnen maar journalisten aan tafel zijn zwaar beveiligd. Is het onnederlands wat er gebeurt? Wordt heftige beveiliging normaal en welke aanpak is effectief? Het is de vraag of drugsgebruikers direct betrokken zijn bij de onveiligheid.  

En we hebben het over RTL Boulevard. Al twintig jaar is het programma als de dorpspomp op televisie. Dat wordt deze week gevierd met een reeks jubileumuitzendingen. Albert Verlinde, Daphne Bunskoek, Beau van Erven Dorens en Daphne Deckers maken hun opwachting aan de desk. Is het meer dan een roddelprogramma? Hoe komen zij aan de nieuwste roddels? Is er sprake van tipgeld en wat betekent dat voor de journalistiek?

Niet alleen RTL Boulevard viert een jubileum. Een heel ander programma: 2voor12, een echte Hilversumse klassieker. Het spelprogramma - waar kandidaten aan de hand van 12 vragen een woord moeten raden - bestaat namelijk 50 jaar. Wat maakt het een klassieker? En waarom bleef dit programma bestaan terwijl anderen werden wegbezuinigd?
De Paralympische Spelen zij nog steeds aan de gang. Vannacht behaalde Kelly van Zon haar derde Paralympische medaille op rij in het tafeltennis. Toch is zij verre van een Bekende Nederlander, vergeleken met Sifan Hassan of Dafne Schippers. Om maar aan te geven; het blijft een beetje een ondergeschoven kindje. Maar klopt dat wel, is er te weinig aandacht en is de Oranjekoorts voorbij?