Fragment

Het politiek forum met Marleen de Rooy en Marc Chavannes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het politiek forum met Marleen de Rooy en Marc Chavannes

Aan tafel zitten Marleen de Rooy, Marc Chavannes en Spraakmaker Hans Nijenhuis.

Het mediamoment van Chavannes gaat over Alexander Pechtold. Hij is presentator van het programma De Achterkant van het Gelijk, waar hij schijnbaar moeiteloos in zijn nieuwe rol is gekropen na zijn politieke carrière. Waarom vindt Chavannes het een goed programma?

Het politiek moment van De Rooy  gaat over het advies van de Studiegroep Begrotingsruimte. Dat advies kan wel aardige druk leggen op de formatie. Wat staat er in dat advies en wie zit er in deze zogenoemde ‘studiegroep’? Ook de afdeling begrotingstoezicht van de Raad van State is er niet gerust op dat een nieuw kabinet zich weer schikt in een strak begrotingskeurslijf. Welke gevaren schuilen hierin?

Morgen is er opnieuw een debat over de toeslagenaffaire. Kamerleden zijn terug van het mei-reces om te praten over de laatste onthullingen. Nieuw is dat nu de notulen voor handen zijn. Wat kunnen we verwachten? Het debat is eigenlijk al gevoerd en het kabinet is er zelfs om afgetreden. Waarom is het toch nog interessant? Wat zijn de gevolgen voor de formatie?

En je zou het bijna vergeten: maar er moet toch ook nog een nieuw kabinet gevormd worden. Hoe staat het daar eigenlijk mee? Waar is Tjeenk Willink op dit moment bezig?

We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Jan Beuving.