Fragment

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Roos Schlikker

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tom Kleijn en Roos Schlikker

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Roos Schlikker en Spraakmaker Marjolijn van Heemstra.

Het mediamoment van Schlikker gaat over de veelbesproken biografie van Erica Meiland. In NRC stond een stevige recensie over het boek. Wat viel Schlikker op?

Het mediamoment van Kleijn gaat over de Australische verslaggever Matt Doran van Seven Network die naar Engeland werd gestuurd om Adele te interviewen. Maar niet helemaal met het gewenste resultaat. Het interview mag niet worden uitgezonden. Kleijn: “Dat is echt je allerergste nachtmerrie”. Kleijn vertelt wat er mis ging.

Een tweet van cabaretier en programmamaker Diederik Ebbinge maakt de tongen los. Hij tweette: ‘Dat Willem Engel een AIVD-agent is was al heel lang bekend. Net als dat Thierry Baudet al in augustus z’n tweede Pfizer-vaccin heeft gekregen. Zien ze het echt niet of willen ze het niet zien?’. De tweet werd breed opgepakt. Het is satire en toch heeft Baudet de neiging om serieus de ontkennen. Er kwam ook een tegenreactie. Ging het te ver door?

Toch levert die gepolariseerde maatschappij ook veel problemen op. Zo heeft na de NOS ook Omroep Brabant besloten de logo's van de auto te halen. Schrikken we nog van dit soort berichten? Dat een regionale omroep dat moet doen, terwijl zij toch de huisvriend zouden moeten zijn. Maakt dat het nog anders dan bij de NOS?

Het journaille in Den Haag werd gisteren bij elkaar geroepen om naar een bericht van Rutte en De Jonge te luisteren. Wat is het effect van hun oproep op dit moment? Welke toon werkt wel? Moet er meer toekomstvisie gedeeld worden? Van Heemstra: “Dan snap je beter waar je het voor doet”.

Video niet beschikbaar