Fragment

Het Mediaforum met Catherine Keyl en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Catherine Keyl en Joost Oranje

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Joost Oranje en Spraakmaker Illya Soffer

Video niet beschikbaar

Het Mediamoment van Oranje gaat over JA21. Want na een kritische brandbrief eind maart werd er met spanning uitgekeken naar de partijraad dit weekend. Als politiek journalist interessant om te volgen, maar hoe doe je verslag van een partij als ze hun ideologische lijn nog niet duidelijk hebben?

Keyls Mediamoment gaat over Joan Franka. De zangeres met indianentooi kijkt slecht terug op haar Songfestivaldeelname in 2012 Ze vertelde erover in een talkshow en kreeg positieve reacties. Hebben media ook een troostende functie? En net als Franka krijgt ook de huidige inzending kritiek. Zegt dit ook wat over de selectiecriteria?

De NOS en EenVandaag hebben hun enquête naar de populariteit van het Koningshuis weer uitgezet en de resultaten liegen er niet om: de koning en koningin hebben hun tanende populariteit niet kunnen keren. Meestal zijn de resultaten er pas met Koningsdag. Waarom is het nu zo vroeg onderzocht? En moeten deze resultaten omgezet worden in veranderingen? En kunnen ze het tij keren?

NRC had dit weekend een groot verhaal over hoe de Zwitserse bank Credit Suisse bijna was omgevallen omdat een journalist in oktober één Tweet plaatste. De daarna volgende speculaties betekenden bijna de ondergang van de bank. Hoe vertaalde NRC dit in een artikel? En hebben we een goed beeld van de kracht van social media?