Fragment

Het Mediaforum met Frénk van der Linden en Charles Groenhuijsen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Frénk van der Linden en Charles Groenhuijsen

Onze collega’s bij de zuiderburen staken vandaag. De VRT brengt vandaag alleen ingekorte nieuwsbulletins en herhalingen. Actualiteitenprogramma’s vervallen. De journalisten staken omdat vorige week directeur Paul Lembrechts is ontslagen door de minister. Lembrechts had gezegd dat hij niet wil meewerken aan de door de regering geëiste bezuinigingen, die later dit jaar vorm moeten krijgen. 

En de Partij voor de Dieren confereerde dit weekend in Amsterdam en had nogal wat bestuurlijke perikelen op agenda. Sebastiaan Wolswinkel, de vorige voorzitter, was uit de partij gezet en moest dus worden opgevolgd. Wolswinkel zelf was op het congres niet welkom, en stond buiten de media te woord. 
De media, daar had Partij voor de Dieren-voorvrouw Marianne Thieme ook wel wat over te zeggen. Die had haar partij vanaf het begin kwaadwillend tegemoetgetreden en weggezet als ‘het toppunt van decadentie’. Ook op deze crisis hebben de media zich vol gretigheid gestort, zei ze in haar congresspeech. Terecht of niet? 
We praten erover in het Mediaforum met journalist Frenk van der Linden en presentator Charles Groenhuijsen. 

Video niet beschikbaar