Fragment

Het politiek forum met Wouter de Winther en Floor Bremer

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het politiek forum met Wouter de Winther en Floor Bremer

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Floor Bremer en Spraakmaker Johan Kenkhuis.

Het politiek moment van Bremer gaat over de persconferentie. Tijdens die persconferentie mocht een redacteur van Cosmopolitan een vraag stellen. Bremer had medewerkers van dit blad nog niet gezien bij de persconferentie. Is dit een goede manier om jongeren meer bij de persconferentie te betrekken?

Het moment van De Winther gaat over de nieuwe informateur Mariette Hamer. Voldoet zij aan wat Tjeenk Willink beoogde voor zijn opvolger: ‘met afstand tot de actuele politiek en de partijen en met een breed, sociaal-economisch profiel’?

Vandaag is het debat in de Tweede Kamer over de nieuwe bestuurscultuur, waar informateur Tjeenk Willink over schrijft in zijn eindverslag. De VVD-rijen bleven gesloten na het Nieuwsuur-interview met Rutte, waarin de demissionair minister-president zijn zelfbenoemde radicale ideeën en zelfreflectie wilde presenteren. Wat kunnen we verwachten? Hoe gaat de Tweede Kamer reageren op de gepresenteerde ideeën van Mark Rutte? Vinden zij dat Rutte de verwachtingen heeft ingelost?

We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Jan Beuving.