Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Avinash Bhikhie

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Avinash Bhikhie

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Avinash Bhikhie en Spraakmaker Marcel Hielkema.

De mediamomenten gaan over de wedstrijd van gisteravond. Denzel Dumfries, vaak verguisd, maar wel de man van de wedstrijd. Als PSV-supporter is Kantelberg hier blij mee! Wat is de kracht van deze speler? Het moment van Bhikhie gaat over Rafaël van der Vaart. Bhikhie stoorde zich aan hem. Waarom? En wat maakt een goede analist een goede analist?

Miljoenen tv-kijkers zagen zaterdag hoe de Deense stervoetballer Christian Eriksen in de 42e minuut neerviel. Ook zagen we live hoe de voetballer direct door zijn collega’s en toegesnelde teamartsen werd gereanimeerd. Welke regiebeslissingen worden er op dat moment gemaakt? Wat laat je wel zien en wat niet? Hielkema: “Toch wil je als kijker weten wat er aan de hand is, je bent ook onderdeel van wat daar net is gebeurd”. Het is natuurlijk ook flink improviseren. De BBC heeft excuses aangeboden dat ze de beelden zo lang hebben laten zien. Is dat terecht? Na afloop van de wedstrijd Nederland-Oekraine reageerde Daley Blind ook op de situatie. Hij vraagt om te stoppen met speculeren. Gaat dat gebeuren?

We gaan door naar een andere tak van sport, de politiek. Afgelopen zaterdag kwam het nieuws dat Pieter Omtzigt zijn lidmaatschap van het CDA opzegt. Hoe kijkt parlementair verslaggever Bhikhie hier naar? Is een partij erbij gebaat om dit binnenskamers te houden? Of kunnen ze beter open zijn?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Frank van Pamelen.