Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Paul Jansen

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Paul Jansen

Aan tafel zitten Paul Römer, Paul Jansen en Spraakmaker Wil Eikelboom.

Het mediamoment van Jansen gaat over een moment bij de persconferentie van Biden, nadat hij met Poetin had gesproken. En dan vooral hoe hij met een vraag van een journalist omging. Jansen legt uit wat er gebeurde. Biden heeft wel nog zijn excuses aangeboden.

Het mediamoment van Römer gaat over het nieuws dat het tijdschrift de Viva gaat verdwijnen. Het is natuurlijk het lot van meer tijdschriften. Moet er meer aan gedaan worden om zulke titels te behouden?

Gisteren werd bekend dat waarschijnlijk de mondkapjes volgende week op veel plekken niet meer verplicht zijn en dat de thuiswerker terug naar kantoor mag. Maar absoluut zeker is dit nog niet... Is het vreemd dat media dit als feit beschouwen? Eerder zagen we wel eens dat er informatie werd gelekt naar media over mogelijke versoepelingen, nu zegt de Jonge het zelf voor de camera’s. Römer: “Het is natuurlijk heel fijn om een keer positief nieuws te kunnen brengen”. Wanneer besluit je iets dat gelekt wordt te brengen, hoe gaan die besluiten? Jansen: “In de communicatie wordt heel erg vooruit gelopen op de feiten – daar heb je op de redactie wel discussie over”.

Kamervragen. Hoe vaak gaat daar mediaberichtgeving aan vooraf? Uit een nieuwe onderzoek blijkt dat tweederde van de Kamervragen die wordt gesteld gebaseerd is op mediaberichtgeving. Is het schadelijk als Kamerleden voornamelijk op basis van mediaberichten Kamervragen stellen?

Vanavond speelt Nederland de tweede poulewedstrijd tegen Oostenrijk. Waar van tevoren werd gezegd dat niemand warmliep voor het EK lijkt de sfeer nu volledig omgekeerd na de winst tegen Oekraïne. De knuffelfactor van het Nederlands elftal lijkt ook toe te nemen. Eerst was het niets met het Nederlands elftal, nu is er alom positiviteit. Hoe komt dat?