Fragment

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tom Kleijn en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Arjan Snijders en Spraakmaker Nic Vrieselaar.

Arjan Snijders is vandaag voor het eerst te gast in het Mediaforum. Hij is op dit moment werkzaam als Coördinator Nieuwswijsheid bij het mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag. Wat doet hij daar precies? Verder is hij een radioman in hart en nieren en maakt nu ook de podcast ‘Dit was de radio’ samen met Ron Vergouwen en Harm Edens.

Het mediamoment van Kleijn gaat over de coronacijfers. Elke dag worden deze cijfers bekend gemaakt. Vaste prik voor Kleijn om dit te bekijken. “Iets wat somberstemmend was wordt nu eigenlijk steeds vrolijkmakender”.

‘Tuig van de richel’, dat zijn journalisten volgens PVV-voorman Geert Wilders. Uitzonderingen daar gelaten. Aan de telefoon Thomas Bruning, secretaris van de journalistenvakbond NVJ. Hoe wordt er naar de tweet gekeken? En hebben zij al contact gehad met Wilders? Krijgt de tweet van Wilders te weinig aandacht? Er is relatief weinig verontwaardiging. Er kwam ook een rapport van PersVeilig naar buiten dit weekend, waarin staat dat 8 op de 10 journalisten te maken heeft gehad met geweld en bedreiging. Wordt die onveiligheid gevoed door Tweets als deze?

Tot slot, de soap rondom Sywert van Lienden is zeker nog niet ten einde. Gisteravond voelde de voormalig voorman van Landelijk Consortium Hulpmiddelen,Rob van der Kolk, zich geroepen om toch maar een reactie te geven op het interview met Sywert van afgelopen zondag bij Buitenhof. Van der Kolk vertelde bij het Oog op Morgen onder andere dat de hele deal met Van Lienden wat hem betreft niet nodig was. Wordt de deal te veel in de media uitgevochten? Volgens Kleijn niet, omdat het uitgekomen is in de media en Sywert ook een persoon is die al veel zichtbaar is in de media. Wordt er te veel op de man gespeeld?