Fragment

Het Mediaforum met Paul Römer en Bas van Sluis

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Paul Römer en Bas van Sluis

Aan tafel zitten Paul Römer en Bas van Sluis. Laatstgenoemde is nieuw lid. Even een korte introductie: hij is verslaggever van het Dagblad van het Noorden en volgde bijvoorbeeld de parlementaire enquête over de gaswinning in Groningen. We beginnen met zijn mediamoment. In Canada kregen daklozen zomaar 750 dollar. Is dat ook iets voor in Nederland?

In het gesprek pleit hij ook voor meer en betere berichtgeving in landelijke media over Ter Apel. Van de situatie daar heeft de rest van Nederland geen goed beeld, vindt hij.

Het mediamoment van Römer gaat over Caroline van der Plas, BBB-voorvrouw. Hij prijst haar communicatietalent. Gewoon blijven vindt hij heel knap, zonder iets te willen zeggen over haar politieke ideeën. Hij vergelijkt haar in dat opzicht met Max Verstappen.

Het is campagnetijd en dat betekent: peilingentijd. Ipsos, Eenvandaag, Kantar, Peil.nl; ze peilen wat af en journalisten kunnen hun creativiteit kwijt qua interpretatie. Dat leidt tot heel andere koppen, blijkt als we De Telegraaf en de NOS vergelijken. Wat Van Sluis moeten we hier zo snel mogelijk mee stoppen. Eens, zegt Römer. 'Er is maar één peiling, en die is van 22 november.'

Video niet beschikbaar