Fragment

Het Mediaforum met Tom Kleijn en Avinash Bhikhie

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Tom Kleijn en Avinash Bhikhie

Het kabinet wijst op Prinsjesdag, op 17 september, voor het eerst een minister aan als ‘designated survivor’, oftewel aangewezen overlevende. Die persoon houdt zich schuil op een geheime locatie, als de rest van het kabinet in de Ridderzaal naar de Troonrede luistert. Het idee is dat er iemand moet zijn om het land te besturen voor het geval dat alle leden van het kabinet omkomen bij een aanslag, een coup of een ramp. In navolging van het kabinet onderzoekt ook de Tweede Kamer of er ook een ‘designated survivor’ moet komen uit de Kamer. Het is geïnspireerd door de gelijknamige Netflix serie, die heeft betrekking op Amerika (waar er ook daadwerkelijk een designated survivoris). Zou dit zinvol zijn in Nederland?


Aan tafel zitten Tom Kleijn, Avinash Bhikhie en Spraakmaker Özcan Akyol.


Ook hebben we het over het nieuwe tv-seizoen. Gisteren keken er 2.5 miljoen mensen de kick-off van Boer Zoekt Vrouw en vanavond starten de Talkshows weer. Spraakmaker Akyol is morgen te zien als presentator van Sterren Op Het Doek. Destijds is het programma, onder leiding van Hanneke Groenteman gestopt. Groenteman vond dat de A-sterren op waren. Was dat voor Akyol geen belemmering? Zijn manier van presenteren is onorthodox, is dat waar men behoefte aan heeft? Vanavond start ook de talkshow van Beau van Erven Dorens.Wat voor soort presentator is hij? Wat verwachten onze mediakenners van dit programma?


Tot slot hebben we het over de start van het parlementair jaar, dat morgen begint. D66 trekt meteen de aandacht: Dijkstra zet een omstreden initiatiefwet door, die euthanasie mogelijk maakt voor ouderen die waardig uit het leven willen stappen. Is dit een slimme manier van D66 om zichzelf meteen op de kaart te zetten zo aan het eind van het zomerreces?