Fragment

Het Mediaforum met Stéphane Alonso en Marc Chavennes

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Stéphane Alonso en Marc Chavennes

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Stéphane Alonso, Marc Chavannes en Spraakmaker Louise Vet

Het Mediamoment van Chavannes gaat over doe Okraïnse stad Charkov. Het is de stad waar mogelijk het eerste conflict plaats vindt tussen de NAVO en Rusland. Chavennes vindt het een bijzondere reportage, waarom? Hoe kunnen de media een goed beeld schetsen bij wat zich daar afspeelt?
Vet: "Er zijn ook heel veel pro-Russische mensen, die kant moeten we ook zien"

Alonso's Mediamoment gaat over een rapport over de toeslagenaffaire. Je verwacht dat de bodem wel bereikt is, maar de situatie blijkt steeds erger dan dat we al dachten. Wat stond er in dat rapport en waarom is de timing zo onhandig?

Verder hebben we het over Max Moskovitz. De voormalig advocaat is gisteren op 95-jarige leeftijd overleden. Hij was ooit de bekendste advocaat van Nederland, en de eerste die een actieve rol aannam in de Nederlandse media. Is het een goede ontwikkeling dat er steeds meer advocaten zich tonen in de media? En zien we een goede verscheidenheid aan verschillende advocaten?
Alonso: "Je voelt aan alles dat er sprake is van institutioneel racisme"

Als laatste gaat het over het Verenigd Koninkrijk. Het land wacht in spanning op het ‘feestrapport’ over regeringsfeestjes in coronatijd. Media speculeren over de inhoud en de gevolgen voor premier Johnson, maar het onderzoek – dat eigenlijk deze week gepubliceerd zou worden – laat nog op zich wachten en verschijnt waarschijnlijk zelfs pas na het weekend. Zou dit het einde van Johnson als premier kunnen betekenen? En hoe probeert hij de focus van dit rapport af te halen? Hoe moeten media daar mee omgaan?

We eindigen met het Taalteam met Eveline van Rijswijk