Fragment

Het MediaForum met Tom Kleijn en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het MediaForum met Tom Kleijn en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Tom Kleijn, Arjan Snijders en Spraakmaker Lotte Jensen

Snijders Mediamoment is het deskundige-gesprek over persvrijheid. Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten sprak met de Eerste Kamer.Wat viel op? Hoe gaan wij om met de pers en stijgt of daalt het begrip voor journalisten? 
Snijders: "Politici nemen forse woorden in de mond over journalisten"

Het Mediamoment van Kleijn is het optreden van een Russische ex-kolonel. Hij was enorm kritisch op de Russische inval. Dit was te zien op de Staatstelevisie. Hoe opmerkelijk is dit? Was dit gepland of zal hij nooit meer spreektijd krijgen?
Kleijn: "Is dit dan zijn laatste optreden? Dat moet nog maar blijken"

Verder hebben we het over Premier Rutte. De Volkskrant schrijft dat Rutte elke dag zijn sms'jes verwijdert. De telefoon van Rutte had slechts ruimte voor 20 sms'jes. Wat is hier aan de hand? Hoe kwam dit boven water en is er kwade opzet in het spel?
Jensen: "Ik vind het schandalig dat een premier zich niet bewust is van de functie die hij heeft "

Als laatste behandelen we terminologie. De aanleiding is een schietpartij in het Amerikaanse Buffalo. De dader noemt zichzelf een fascist, een racist en een antisemiet. Toch nemen media deze termen nauwelijks over. Wanneer gebruik je als medium het woord schutter en wanneer noem je deze man een terrorist?

We eindigen met het TaalTeam door Eveline van Rijswijk