Fragment

Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Kefah Allush

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Leonard Ornstein en Kefah Allush

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Leonard Ornstein, Kefah Allush en Spraakmaker Elfie Tromp

Het Mediamoment van Allush gaat over PostNL. Ze hebben hun doel net niet gehaald. Het bedrijf moet nu een boete betalen, hadden de bezorgers wat sneller moeten bezorgen?

Ornsteins Mediamoment gaat over een nieuwe Duitse dienst. Je kan bellen als iemand in je omgeving complottheorieën gelooft. Als je niet weet hoe je daar mee om moet gaan, kan je bellen. Is dat een goed idee?

Verder hebben we het over het moederbedrijf van Facebook: Meta Platform. Dat aandeel ging deze week met 23 procent onderuit. Ook de aandelen van Spotify zijn hard gedaald na negatieve media-aandacht. Hoe moeten we dit nieuws duiden? En welke verantwoordelijkheid hebben deze platforms over hun content en invloed?
Allush: “Laat ze lekker aangepakt worden op die beurs zodat ze concurrentie krijgen”

Ook hebben we het over Het Verhaal van Nederland. Daan Schuurmans trok 1,7 miljoen kijkers met zijn nieuwe programma over de Nederlandse geschiedenis. Het was een duur programma, hoe zag je het terug dat er veel geld heen ging? En is deze geschiedenisles een nieuw genre?
Tromp: “Het is toch ook zo dat de geschiedenis zich letterlijk herhaalt?!”

We sluiten af met de Nederlandse versie van The Crown over Koningin Maxima. Het gaat over haar jongere jaren en is straks te zien op Videoland. Wat zijn de verwachtingen over deze serie en waar zal het gebaseerd op zijn? Worden het feiten of fictie?
Ornstein: “Zit er genoeg intrige in?”