Fragment

Het Mediaforum met Kees Boonman en Jan-Kees Emmer

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Kees Boonman en Jan-Kees Emmer

Het Mediamoment van Emmer gaat over een opmerkelijke journalistieke transfer in de Verenigde Staten. Chris Wallace stapt over van Fox naar CNN. Wie is die Wallace en waar kennen we hem van? Emmer: "Er komt steeds meer ruimte voor ideologen die vanuit een agenda journalistiek bedrijven"

Boonmans Mediamoment gaat over een waarschuwing van het Nationaal Cyber Security Centrum, de cyberwaakhond, dat we extreem kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Het Financieel Dagblad bericht daar vanmorgen over, en ook Nieuwsuur besteedde er dit weekend aandacht aan. IT-deskundigen delen hun zorgen. Is er een taak voor de media om mensen hiervoor te waarschuwen? Zou er meer aandacht voor moeten zijn?
Boonman: "Onze hele samenleving hangt letterlijk van draadjes aan elkaar"

En we hebben het over Max Verstappen. 'Supermax', 'een fenomeen' en 'het wonder van Abu Dhabi'. Hij werd gisteren na een sensationele slotronde als eerste Nederlander ooit Wereldkampioen Formule 1. Nederland viert feest, en de media vieren mee. Hoe hebben de Mediaforumleden de race gisteren beleefd? De media komen superlatieven te kort, hij wordt vergeleken met Anton Geesink, Johan Cruijff, Richard Krajicek. Is dat terecht? En hoe journalistiek is de sportverslaggeving in deze, want in de buitenlandse media is de toon toch anders. Kan je als sportverslaggever kritisch blijven of schuift Max de volgende keer dan niet meer aan? Emmer: "Waar het tien vijftien jaar geleden over Ruud Gullit ging, gaat het nu over Max Verstappen"

Dan gaan we het ook nog even hebben over de formatie. We roepen het al weken, maar het kan bijna niet anders of dit wordt de week waarin het nieuwe regeerakkoord dan eindelijk wordt gepresenteerd. Boonman hangt bijna 24 uur per dag aan de lijn met betrokkenen. Wat is het laatste nieuws? Gaat het nu vooral om de namen en rugnummers of zijn er nog harde onderhandelingen? Bussemaker vertelt als oud-minister over deze fase: "Het hele plaatje moet ook passen"